verhuring: procedure en contract

1. Verhuring: procedure

 •   Reservatie

Reserveren kan via e-mail info@stadoase-hasselt.be of evt telefonisch (+32 (0)475497099 ) gebeuren.  De beschikbaarheid van de woning  wordt onmiddellijk gecheckt en de procedure voor reservatie kan worden opgestart binnen 24 uur na ontvangen van een e-mail.

Het is mogelijk om op voorhand de vakantiewoning te bezoeken na telefonische afspraak.

 •  Waarborg als voorschot op kosten

Bovenop de huurprijs wordt een waarborg van 150EUR  (vanaf 2023: 175 EUR) betaald (bij verhuring van week is die 250 EUR; vanaf 2023: 275 EUR). Dit is een voorschot op de kosten voor het verbruik van elektriciteit, gas en water, en tevens voor de toeristenbelasting door ons door te storten aan de stad. (zijnde 2,5 EUR per volwassenen per nacht) Het saldo van de waarborg wordt terugbetaald binnen de maand na vertrek op een door de huurder opgegeven bankrekeningnummer.

 •  Betaling

De reservatie is definitief na het betalen van een voorschot van  25% van de huurprijs .  Na betaling wordt een  reserveringsbevestiging gestuurd. Het overige deel van de huurprijs, de waarborg en de toeristenbelasting wordt betaald ten laatste 14 dagen voor aankomst door overschrijving.

Gelieve de betaling te willen uitvoeren door overschrijving, uitsluitend op volgende rekening:

Jeanne Schreurs, Kroonwinningstraat 11, 3500 Hasselt.

IBAN BE 30 4517 5150 5111    BIC: KREDBEBB

Bij de betaling worden de naam van de huurder, de periode, het aantal personen en het verhuurnummer vermeld.

2. Eventuele annulatie

Indien de huurder annuleert meer dan 1 maand op voorhand, wordt 20% van het voorschot (voorschot = gelijk aan 25% van huurprijs) niet terugbetaald. Indien de huurder annuleert binnen 1 maand voor de aanvang van het verblijf, wordt het voorschot niet terugbetaald, tenzij dat een andere huurder gevonden wordt waardoor de niet-terugbetaling beperkt wordt tot 20%.

In geval van overlijden, ernstige levensbedreigende acute ziekte of zware ongevallenletsels van een lid van de familie van de huurder, wordt de niet-terugbetaling beperkt tot 20%, onafhankelijk van het tijdstip van annulatie.

3. HUISREGELS

 • 1.Verwarming
  De luchtchauffage (voorkant huis + slaapkamers boven) kan door gasten zelf worden geregeld met thermostaat voorkant living. De vloerverwarming (achterkant huis ) wordt automatisch geregeld met thermostaat achterkant living. In de zomer is deze uitgeschakeld
 • 2.METERS elektriciteit, gas en water
  Wij nemen de tellers op juist voor aankomst en na vertrek.
  De meter van elektriciteit staat in de vestiairekast. De meter van gas en water staat in de PRIVE kelder
 • 3.Gebruik open haard
  Hout (klein en dik) en aanmaakblokjes en lucifers zijn beschikbaar voor de open haard. Niet vergeten de ventilator op te zetten en deze te laten opstaan wel aan lagere snelheid bij het uitdoven totdat het vuur gedoofd is. Reserve hout ligt buiten aan het terras op de kruiwagen. (in de zomer enkel op aanvraag)
 • 4.Gebruik Barbecue
  De barbecue moet voor gebruik opgesteld worden buiten op het gras of op de klinkers (NIET op natuurstenen terras). De barbecue rooster en de plooi-snijplank moeten grondig gekuist worden. Het nodige poetsgerief ligt in oranjebak. Laten jullie het poetsen liever door ons doen, dan wordt een kost van 20 EUR in rekening gebracht.
 • 5.Afval: afval sorteren in respectievelijk restafval in paarse zak(inclusief plastiek), pmd in blauwe zak, plantaardig afval in groene container buiten, glas en papier in berging.
 • 6. Vertrek: spreek het vertrekuur met ons af en roep ons bij vertrek
  • opruim keuken:
  -De laatste afwas in de vaatwas en de gebruikte keukenhanddoeken en vaatdoeken in de wasmand in de berging.
  -Alle afval (alle vuilbakjes) in de voorziene vuilzakken en deze buiten plaatsen achter houten wand
  -glas en papier bijeen zetten in de berging
  • opruim kamers:
  -dekbedovertrekken, kussenslopen en onderlakens van bedden nemen en in gang boven leggen.
  -dekbedden en kussens in de kasten in de kamers opbergen
  -handdoeken, badhanddoeken, washandjes in plooikisten leggen in de berging beneden
  • sleutels en afstandsbediening: 1 sleutel op voordeur, 2 sleutels op prikbord in keuken hangen, en 1 sleutel achterdeur aan ons geven. afstandsbediening garage op prikbord, afstandsbediening TV: bij TV, afstandsbediening van rolgordijn kamer 1: op kast bij raam.

  Bij verlies van een sleutel rekenen we een kost van 20 EUR. Bij verlies van afstandsbediening garage of rolgordijn rekenen we 60 EUR.

 • 7. Ten strekste VERBODEN:
  -ROKEN in de woning
  -Dieren in de woning
 • 8.Contacteer ons bij vragen of problemen.
  Altijd welkom in nr11 of contacteer ons via gsm: Jeanne 0475 497099, of Rigo 0475636459

Hits: 313